கொடுமரம்
Appearance
Tamil
[edit]நளி (naḷi) | சுறவம் (cuṟavam) | |
Tamil Wikipedia has an article about கொடுமரம். |
Etymology
[edit]From கொடுமை (koṭumai) + மரம் (maram).
Pronunciation
[edit]Noun
[edit]கொடுமரம் • (koṭumaram)
- bow
- (astrology) Sagittarius
- rung of a ladder
See also
[edit]Zodiac signs in Tamil (layout · text) | |||||||||||
---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|
உதள் (utaḷ), மேஷம் (mēṣam) |
ஏற்றியல் (ēṟṟiyal), ரிஷபம் (riṣapam) |
ஆடவை (āṭavai), மிதுனம் (mituṉam) |
நள்ளி (naḷḷi), கடகம் (kaṭakam) | ||||||||
மடங்கல் (maṭaṅkal), சிம்மம் (cimmam) |
ஆயிழை (āyiḻai), கன்னி (kaṉṉi) |
நிறுப்பான் (niṟuppāṉ), துலாம் (tulām) |
நளி (naḷi), விருச்சிகம் (viruccikam) | ||||||||
கொடுமரம் (koṭumaram), தனுசு (taṉucu) |
சுறவம் (cuṟavam), மகரம் (makaram) |
குடங்கர் (kuṭaṅkar), கும்பம் (kumpam) |
மயிலை (mayilai), மீனம் (mīṉam) |
References
[edit]- University of Madras (1924–1936) “கொடுமரம்”, in Tamil Lexicon, Madras [Chennai]: Diocesan Press