பின்
Appearance
Tamil
[edit]Etymology
[edit]Inherited from Proto-Dravidian *pin. Cognate with Malayalam പിൻ (piṉ).
Pronunciation
[edit]Noun
[edit]பின் • (piṉ)
Postposition
[edit]Picture dictionary | |
---|---|
|
பின் • (piṉ)
Derived terms
[edit]
- பின்கதவு (piṉkatavu)
- பின்காட்டு (piṉkāṭṭu)
- பின்குடுமி (piṉkuṭumi)
- பின்கூரை (piṉkūrai)
- பின்சந்ததி (piṉcantati)
- பின்சந்து (piṉcantu)
- பின்சரிவு (piṉcarivu)
- பின்செல் (piṉcel)
- பின்தட்டு (piṉtaṭṭu)
- பின்தாங்கி (piṉtāṅki)
- பின்னங்கால் (piṉṉaṅkāl)
- பின்னடி (piṉṉaṭi)
- பின்னணி (piṉṉaṇi)
- பின்னணியம் (piṉṉaṇiyam)
- பின்னணை (piṉṉaṇai)
- பின்னந்தண்டு (piṉṉantaṇṭu)
- பின்னந்தலை (piṉṉantalai)
- பின்னந்தொடை (piṉṉantoṭai)
- பின்னனை (piṉṉaṉai)
- பின்னன் (piṉṉaṉ)
- பின்னம் (piṉṉam)
- பின்னரை (piṉṉarai)
- பின்னர் (piṉṉar)
- பின்னறுவடை (piṉṉaṟuvaṭai)
- பின்னவன் (piṉṉavaṉ)
- பின்னவர் (piṉṉavar)
- பின்னவள் (piṉṉavaḷ)
- பின்னாக (piṉṉāka)
- பின்னாடி (piṉṉāṭi)
- பின்னாற்போ (piṉṉāṟpō)
- பின்னாலே (piṉṉālē)
- பின்னி (piṉṉi)
- பின்னிடு (piṉṉiṭu)
- பின்னிடை (piṉṉiṭai)
- பின்னிரக்கம் (piṉṉirakkam)
- பின்னிரை (piṉṉirai)
- பின்னிலை (piṉṉilai)
- பின்னில் (piṉṉil)
- பின்னும் (piṉṉum)
- பின்னே (piṉṉē)
- பின்னேரம் (piṉṉēram)
- பின்னை (piṉṉai)
- பின்னைக்கணம் (piṉṉaikkaṇam)
- பின்னோக்காடு (piṉṉōkkāṭu)
- பின்னோடு (piṉṉōṭu)
- பின்னோடே (piṉṉōṭē)
- பின்னோன் (piṉṉōṉ)
- பின்பகல் (piṉpakal)
- பின்பக்கம் (piṉpakkam)
- பின்பனி (piṉpaṉi)
- பின்பற்று (piṉpaṟṟu)
- பின்பாட்டு (piṉpāṭṭu)
- பின்பிறந்தான் (piṉpiṟantāṉ)
- பின்பிறந்தாள் (piṉpiṟantāḷ)
- பின்பு (piṉpu)
- பின்புத்தி (piṉputti)
- பின்புறம் (piṉpuṟam)
- பின்போக்கு (piṉpōkku)
- பின்போடு (piṉpōṭu)
- பின்மாரி (piṉmāri)
- பின்மாலை (piṉmālai)
- பின்முதுகு (piṉmutuku)
- பின்மொழிநிலையல் (piṉmoḻinilaiyal)
- பின்றலை (piṉṟalai)
- பின்றி (piṉṟi)
- பின்று (piṉṟu)
- பின்றை (piṉṟai)
- பின்றொடர் (piṉṟoṭar)
- பின்றோன்றல் (piṉṟōṉṟal)
- பின்வருநிலை (piṉvarunilai)
- பின்வாங்கு (piṉvāṅku)
Antonyms
[edit]- முன் (muṉ)