அணிச்சல்
Appearance
Tamil
[edit]Etymology
[edit](This etymology is missing or incomplete. Please add to it, or discuss it at the Etymology scriptorium.)
Pronunciation
[edit]Noun
[edit]அணிச்சல் • (aṇiccal) (plural அணிச்சல்கள்)
- cake
- Synonyms: குதப்பி (kutappi), கேக் (kēk), அப்பம் (appam), அபூபம் (apūpam), அடை (aṭai), அண்டகை (aṇṭakai), அழுவம் (aḻuvam), இலட்டை (ilaṭṭai), உப்பட்டு (uppaṭṭu), எட்கசி (eṭkaci), ஓகுலம் (ōkulam), கச்சாயம் (kaccāyam), கம்பில் (kampil), கைவீச்சன் (kaivīccaṉ), சஃகுல்லி (caḥkulli), சூளிகம் (cūḷikam), பணிகாரம் (paṇikāram), பத்தாசி (pattāci), பாதுஷா (pātuṣā), பாட்டம் (pāṭṭam)
Declension
[edit]Declension of அணிச்சல் (aṇiccal) | ||
---|---|---|
Singular | Plural | |
Nominative | அணிச்சல் aṇiccal |
அணிச்சல்கள் aṇiccalkaḷ |
Vocative | அணிச்சலே aṇiccalē |
அணிச்சல்களே aṇiccalkaḷē |
Accusative | அணிச்சலை aṇiccalai |
அணிச்சல்களை aṇiccalkaḷai |
Dative | அணிச்சலுக்கு aṇiccalukku |
அணிச்சல்களுக்கு aṇiccalkaḷukku |
Genitive | அணிச்சலுடைய aṇiccaluṭaiya |
அணிச்சல்களுடைய aṇiccalkaḷuṭaiya |
Singular | Plural | |
Nominative | அணிச்சல் aṇiccal |
அணிச்சல்கள் aṇiccalkaḷ |
Vocative | அணிச்சலே aṇiccalē |
அணிச்சல்களே aṇiccalkaḷē |
Accusative | அணிச்சலை aṇiccalai |
அணிச்சல்களை aṇiccalkaḷai |
Dative | அணிச்சலுக்கு aṇiccalukku |
அணிச்சல்களுக்கு aṇiccalkaḷukku |
Benefactive | அணிச்சலுக்காக aṇiccalukkāka |
அணிச்சல்களுக்காக aṇiccalkaḷukkāka |
Genitive 1 | அணிச்சலுடைய aṇiccaluṭaiya |
அணிச்சல்களுடைய aṇiccalkaḷuṭaiya |
Genitive 2 | அணிச்சலின் aṇiccaliṉ |
அணிச்சல்களின் aṇiccalkaḷiṉ |
Locative 1 | அணிச்சலில் aṇiccalil |
அணிச்சல்களில் aṇiccalkaḷil |
Locative 2 | அணிச்சலிடம் aṇiccaliṭam |
அணிச்சல்களிடம் aṇiccalkaḷiṭam |
Sociative 1 | அணிச்சலோடு aṇiccalōṭu |
அணிச்சல்களோடு aṇiccalkaḷōṭu |
Sociative 2 | அணிச்சலுடன் aṇiccaluṭaṉ |
அணிச்சல்களுடன் aṇiccalkaḷuṭaṉ |
Instrumental | அணிச்சலால் aṇiccalāl |
அணிச்சல்களால் aṇiccalkaḷāl |
Ablative | அணிச்சலிலிருந்து aṇiccaliliruntu |
அணிச்சல்களிலிருந்து aṇiccalkaḷiliruntu |