நட
Jump to navigation
Jump to search
Tamil
[edit]Etymology
[edit]Cognate with Malayalam നടക്കുക (naṭakkuka), Kannada ನಡೆ (naḍe).
Pronunciation
[edit]Verb
[edit]நட • (naṭa)
Conjugation
[edit]Conjugation of நட (naṭa)
Derived terms
[edit]- நடக்கை (naṭakkai)
- நடத்து (naṭattu)
- நடத்தை (naṭattai)
- நடந்தசெய்தி (naṭantaceyti)
- நடந்துகொள் (naṭantukoḷ)
- நடந்துவரு (naṭantuvaru)
- நடந்துவிடு (naṭantuviṭu)
- நடந்தேறு (naṭantēṟu)
- நடபடி (naṭapaṭi)
- நடப்பன (naṭappaṉa)
- நடப்பிப்பு (naṭappippu)
- நடப்பு (naṭappu)
- நடப்புக்காரன் (naṭappukkāraṉ)
- நடப்புவட்டி (naṭappuvaṭṭi)
- நடப்புவியாதி (naṭappuviyāti)
- நடமாடு (naṭamāṭu)
- நடமாட்டம் (naṭamāṭṭam)
- நடவு (naṭavu)
- நடவுசெய் (naṭavucey)
- நடவை (naṭavai)
- நடுவடிக்கை (naṭuvaṭikkai)
- நடை (naṭai)
- நடையாடு (naṭaiyāṭu)
- நடையிடு (naṭaiyiṭu)
References
[edit]- University of Madras (1924–1936) “நட”, in Tamil Lexicon, Madras [Chennai]: Diocesan Press