Jump to content

மார்ச்

From Wiktionary, the free dictionary

Tamil

[edit]

Etymology

[edit]

From English March.

Pronunciation

[edit]
  • IPA(key): /maːɾt͡ɕ/, [maːɾs]

Noun

[edit]

மார்ச் (mārc)

  1. March (third month in Gregorian calendar)

See also

[edit]
Gregorian calendar months in Tamil · ஆங்கில மாதங்கள் (āṅkila mātaṅkaḷ) (layout · text)
January February March April
ஜனவரி (jaṉavari),
சனவரி (caṉavari)
பிப்ரவரி (pipravari) மார்ச் (mārc) ஏப்ரல் (ēpral)
May June July August
மே () ஜூன் (jūṉ),
சூன் (cūṉ)
ஜூலை (jūlai),
சூலை (cūlai)
ஆகஸ்டு (ākasṭu)
September October November December
செப்டம்பர் (cepṭampar),
செப்டெம்பர் (cepṭempar)
அக்டோபர் (akṭōpar) நவம்பர் (navampar) டிசம்பர் (ṭicampar),
திசெம்பர் (ticempar)