நாக்கு
Jump to navigation
Jump to search
See also: நக்கு
Tamil
[edit]Etymology
[edit]From நக்கு (nakku, “to lick”). Cognate with Malayalam നാക്ക് (nākkŭ).
Pronunciation
[edit]Noun
[edit]நாக்கு • (nākku)
Synonyms
[edit]- நா (nā)
Derived terms
[edit]- நாக்குத்தடித்தல் (nākkuttaṭittal)
- நாக்குத்தட்டுதல் (nākkuttaṭṭutal)
- நாக்குத்தப்பு (nākkuttappu)
- நாக்குத்தாளம்போடுதல் (nākkuttāḷampōṭutal)
- நாக்குத்திருந்துதல் (nākkuttiruntutal)
- நாக்குத்தீட்டு (nākkuttīṭṭu)
- நாக்குநீளம் (nākkunīḷam)
- நாக்குநீள் (nākkunīḷ)
- நாக்குப்புண் (nākkuppuṇ)
- நாக்குப்புரள் (nākkuppuraḷ)
- நாக்குப்புற்று (nākkuppuṟṟu)
- நாக்குப்பூச்சி (nākkuppūcci)
- நாக்குப்பூச்சியாணி (nākkuppūcciyāṇi)
- நாக்குப்பூச்சிரோகம் (nākkuppūccirōkam)
- நாக்குமீன் (nākkumīṉ)
- நாக்குமூக்கு (nākkumūkku)
- நாக்குமேற்றாளி (nākkumēṟṟāḷi)
- நாக்குறுதி (nākkuṟuti)
- நாக்குழறு (nākkuḻaṟu)
- நாக்குவளை (nākkuvaḷai)
- நாக்குவழி (nākkuvaḻi)
- நாக்குவாங்கிப்போதல் (nākkuvāṅkippōtal)
- நாக்குவாங்கு (nākkuvāṅku)
- நாக்குவிரணம் (nākkuviraṇam)
- நாக்குவிழுதல் (nākkuviḻutal)
- நாக்குஸ்தம்பனம் (nākkustampaṉam)
References
[edit]- University of Madras (1924–1936) “நாக்கு”, in Tamil Lexicon, Madras [Chennai]: Diocesan Press