கிழக்குத் திமோர்
Appearance
Tamil
[edit]Etymology
[edit]From கிழக்கு (kiḻakku, “east”) and திமோர் (timōr, “Timor”).
Pronunciation
[edit]Proper noun
[edit]கிழக்குத் திமோர் • (kiḻakkut timōr)
- Timor-Leste (a country in Southeast Asia)
- Synonym: திமோர்-லெசுடே (timōr-lecuṭē)
Declension
[edit]Declension of கிழக்குத் திமோர் (kiḻakkut timōr) (singular only) | ||
---|---|---|
Singular | Plural | |
Nominative | கிழக்குத் திமோர் kiḻakkut timōr |
- |
Vocative | கிழக்குத் திமோரே kiḻakkut timōrē |
- |
Accusative | கிழக்குத் திமோரை kiḻakkut timōrai |
- |
Dative | கிழக்குத் திமோருக்கு kiḻakkut timōrukku |
- |
Genitive | கிழக்குத் திமோருடைய kiḻakkut timōruṭaiya |
- |
Singular | Plural | |
Nominative | கிழக்குத் திமோர் kiḻakkut timōr |
- |
Vocative | கிழக்குத் திமோரே kiḻakkut timōrē |
- |
Accusative | கிழக்குத் திமோரை kiḻakkut timōrai |
- |
Dative | கிழக்குத் திமோருக்கு kiḻakkut timōrukku |
- |
Benefactive | கிழக்குத் திமோருக்காக kiḻakkut timōrukkāka |
- |
Genitive 1 | கிழக்குத் திமோருடைய kiḻakkut timōruṭaiya |
- |
Genitive 2 | கிழக்குத் திமோரின் kiḻakkut timōriṉ |
- |
Locative 1 | கிழக்குத் திமோரில் kiḻakkut timōril |
- |
Locative 2 | கிழக்குத் திமோரிடம் kiḻakkut timōriṭam |
- |
Sociative 1 | கிழக்குத் திமோரோடு kiḻakkut timōrōṭu |
- |
Sociative 2 | கிழக்குத் திமோருடன் kiḻakkut timōruṭaṉ |
- |
Instrumental | கிழக்குத் திமோரால் kiḻakkut timōrāl |
- |
Ablative | கிழக்குத் திமோரிலிருந்து kiḻakkut timōriliruntu |
- |
See also
[edit]- இந்தோனேசியா (intōṉēciyā)
- தாய்லாந்து (tāylāntu)
- பிலிப்பீன்சு (pilippīṉcu)
- கம்போடியா (kampōṭiyā)
- சிங்கப்பூர் (ciṅkappūr)
- மியான்மர் (miyāṉmar)
- மலேசியா (malēciyā)
- புரூணை (purūṇai)
- வியட்நாம் (viyaṭnām)
- லாவோஸ் (lāvōs)